Hummus-bowl med tomat och aubergine
Hummus-bowl med tomat och aubergine
Hummus-bowl med tomat och aubergine
Hummus-bowl med tomat och aubergine

Hummus-bowl med tomat och aubergine

549215862190004
Tomat och aubergine1 aubergine1 gul lök1 fp körsbärstomater, 200 g1 vitlöksklyftor½ citron1 fp persilja, 20 g2 msk tomatpuré3 msk olivolja½ tsk salt½ tsk sambal oelek½ tsk paprikapulver½ msk honungHummus1 fp kikärtor, 380 g1 vitlöksklyfta1 ½ msk olivolja3 msk vatten½ citron ½ tsk salt½ tsk spiskumminTopping1 fp orientaliska bröd, 350 g1 fp fetaost, 150 g1 granatäpple
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, två små skålar, stavmixer och en bunke. 2. Tomat och aubergine: Skär aubergine i 2 cm stora tärningar. Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs aubergine och löken tillsammans med salt på medelhög värme ca 8 min. Tills auberginen är mjuk. 3. Hummus: Skölj kikärtor. Mixa kikärtorna tillsammans med vitlök, olivolja, vatten, citronsaft, salt och spiskummin i bunken. 4. Tomat och aubergine forts: Halvera tomater och hacka persilja. Tillsätt tomaterna, tomatpuré, paprikapulver, honung och sambal oelek och fräs ytterligare 3 min. Vänd sedan ner persiljan. 5. Topping: Kärna ur granatäpple (se tips!) klyfta resten av citronen och smula fetaost. Lägg i olika skålar.6. Hummus-bowl: Servera ut djupa tallrikar eller skålar. Smeta ut ett lager hummus i botten av tallriken. Fördela sedan tomat och auberginen. Toppa med granatäpple och fetaost! Ät tillsammans med orientliska brödet!