Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja
549306690260009Currygryta1 msk neutral olja½ fp röd currypasta, 55 g1 vitlöksklyfta1 fp kokosmjölk, 250 ml2 dl vatten1 fp röda linser, 125 g2 krm salt1 fp babyspenat, 65 gCitronmarinerad kolja1 fp kolja, 300 g½ citron2 krm salt1 fp orientalisk vetebröd, 350 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock och en bunke.2. Currygryta: Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Fräs currypasta och pressad vitlök i 2 min på medelvärme. Tillsätt sedan kokosmjölk, vatten, röda linser, salt och låt puttra under lock i ca 10 min. Fortsätt med nästa steg under tiden.3. Citronmarinerad kolja: Skär koljan i ca 3 cm bitar och marinera i bunken med rivet citronskal, citronsaft och salt.4. Rör ner spenat och lägg ut koljan i pannan. Låt småkoka under lock i ca 4 min, tills koljan är genomkokt. Smaka av med mer citronsaft om ni vill.5. Servera curryn tillsammans med det orientaliska brödet.