Indisk garam masala gryta med kokosmjölk
Indisk garam masala gryta med kokosmjölk
Indisk garam masala gryta med kokosmjölk

Indisk garam masala gryta med kokosmjölk

549934996290002
Ris1 fp basmatiris, 300 gIndisk gryta1 gul lök2 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 fp garam masala kryddmix (33 g)1 fp gröna linser, 380 g1 fp kikärtor, 380 g1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 fp kokosmjölk, 400 ml1 msk buljongpulver (alt. 1 buljongtärning)½ tsk salt1 lime1 fp babyspenat, 65 g1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en gryta med lock. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.3. Indisk gryta: Grovhacka lök. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs lök, pressad vitlök och garam masala kryddmix i ca 2 min på medelhög värme. Skölj linser och kikärtor. Tillsätt dem i grytan tillsammans med konserverade tomater, kokosmjölk, buljongpulver och salt. Koka under lock 5 min. Klyfta lime. 4. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med riset och limeklyftorna. Toppa med matyoghurt!