Indisk garam masala gryta med kokosmjölk
Indisk garam masala gryta med kokosmjölk
Indisk garam masala gryta med kokosmjölk

Indisk garam masala gryta med kokosmjölk

849174576630001
Ris2 port. valfritt risIndisk gryta1 gul lök2 vitlöksklyftor½ - 1 fp garam masala kryddmix (ca 17-33 g)1 msk neutral olja1 fp gröna linser, 380 g1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kokosmjölk, 250 ml½ tsk salt1 lime1 fp babyspenat, 65 g1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en en kastrull och en gryta med lock. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka valfritt ris.3. Indisk gryta: Grovhacka lök. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs lök, pressad vitlök och garam masala kryddmix i ca 2 min på medelhög värme. Skölj linser och tillsätt i grytan tillsammans med konserverade tomater, kokosmjölk och salt. Koka under lock i 5 min. Klyfta lime. 4. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med riset och limeklyftorna. Toppa med matyoghurt.