


Indisk garam masala gryta med kokosmjölk
849174576630001Ris2 port. valfritt risIndisk gryta1 gul lök2 vitlöksklyftor½ - 1 fp garam masala kryddmix (ca 17-33 g)1 msk neutral olja1 fp gröna linser, 380 g1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kokosmjölk, 250 ml½ tsk salt1 lime1 fp babyspenat, 65 g1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en en kastrull och en gryta med lock. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka valfritt ris.3. Indisk gryta: Grovhacka lök. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs lök, pressad vitlök och garam masala kryddmix i ca 2 min på medelhög värme. Skölj linser och tillsätt i grytan tillsammans med konserverade tomater, kokosmjölk och salt. Koka under lock i 5 min. Klyfta lime.
4. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med riset och limeklyftorna. Toppa med matyoghurt.