


Indisk kycklingpanna med gurkraita och jasminris
249855267750007Ris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltIndisk kycklingpanna1 msk neutral olja1 fp kycklingbitar, 550 g½ tsk salt1 fp grytgrund Indisk, 600 ml2 paprikor1 fp gurkraita, 200 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en liten kastrull, traktörpanna och en skål.2. Ris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Indisk kycklingpanna: Hetta upp panna med neutral olja. Stek kycklingbitar och salt runt om på medelhög värme i ca 5 min tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg. Tillsätt grytgrunt och låt puttra i ca 5 min.4. Skär paprika i strimlor. Servera kycklingpannan tillsammans med riset och paprikan. Toppa med gurkraita.