


Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål
549664442400005Blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt2 port. valfritt ris/grynGryta1 bit ingefära1 gul lök1 msk neutral olja½ fp garam masala kryddmix, ca 20 g½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g½ fp lätt crème fraiche, 1 dl1 fp kokta röda linser, 380 g½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ fp lätt crème fraiche, 1 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock och traktörpanna.2. Blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda med neutral olja och salt i formen och rosta i mitten av ugnen i 15–20 min.3. Koka valfritt ris/gryn. 4. Gryta: Finriv ingefära till 1–2 msk riven. Grovhacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, ingefäran, garam masala kryddmix och salt på medelhög värme i 2 min. 5. Tillsätt passerade tomater, lätt crème fraiche, sköljda röda linser och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och sjud på låg värme i ca 5 min.6. Servera grytan med riset/grynen och blomkålen och toppa med lätt crème fraiche.