Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål
Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål
Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål

Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål

549664442400005
Blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt2 port. valfritt ris/grynGryta1 bit ingefära1 gul lök1 msk neutral olja½ fp garam masala kryddmix, ca 20 g½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g½ fp lätt crème fraiche, 1 dl1 fp kokta röda linser, 380 g½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ fp lätt crème fraiche, 1 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock och traktörpanna.2. Blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda med neutral olja och salt i formen och rosta i mitten av ugnen i 15–20 min.3. Koka valfritt ris/gryn. 4. Gryta: Finriv ingefära till 1–2 msk riven. Grovhacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, ingefäran, garam masala kryddmix och salt på medelhög värme i 2 min. 5. Tillsätt passerade tomater, lätt crème fraiche, sköljda röda linser och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och sjud på låg värme i ca 5 min.6. Servera grytan med riset/grynen och blomkålen och toppa med lätt crème fraiche.