Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål
Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål
Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål

Indisk linsgryta med färsk ingefära och blomkål

849934269130003
Blomkål1 blomkål1 msk neutral olja½ tsk salt1 fp basmatiris, 300 g Gryta1 bit ingefära1 gul lök1 msk neutral olja1 fp garam masala kryddmix, 33 g1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp passerade tomater, 390 g1 fp kokosmjölk, 250 ml1 dl vatten2 fp kokta röda linser, 760 g¾ msk buljongpulver, alt. ¾ tärning1 fp babyspenat, 65 g1 fp matyoghurt, 1,5 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och en traktörpanna.2. Blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda med neutral olja och salt i formen och rosta i mitten av ugnen i 15–20 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Gryta: Finriv ingefära till 2–3 msk riven. Grovhacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, ingefäran, garam masala kryddmix, salt och cayennepeppar på medelhög värme i 2 min. 5. Tillsätt passerade tomater, kokosmjölk, vatten, sköljda röda linser och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och sjud på låg värme i ca 5 min.6. Vänd ner babyspenat i pannan. Servera grytan med riset och blomkålen och toppa med matyoghurt.