Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt
Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt
Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt
Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt
Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt
Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt

Indisk linsgryta med garam masala och yoghurt

949325219940008
1 fp basmatiris, 150 g Indisk linsgryta1 gul lök2 msk neutral olja1 fp strimlade morötter, 250 g2 vitlöksklyftor1 fp garam masala kryddmix, 33 g1 fp gröna linser, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 msk honung1 lime1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller. En mindre till ris och en större till linsgrytan med lock. Ta fram alla ingredienser och ha risvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Indisk linsgryta: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med neutral olja, fräs löken, strimlade morötter, pressad vitlök och garam masala kryddmix i ca 3 min på medelhög värme. Häll av och skölj gröna linser. Tillsätt linserna, krossade tomater, vatten, buljongpulver och honung i kastrullen och sjud under lock i ca 5 min.4. Klyfta lime. Servera grytan tillsammans med riset och limeklyftorna. Toppa med matyoghurt!