Indiska lammköttbullar i krämig curry
Indiska lammköttbullar i krämig curry
Indiska lammköttbullar i krämig curry

Indiska lammköttbullar i krämig curry

849055890300003
1 fp basmatiris, 300 gKrämig curry1 gul lök1 paprika 2 msk neutral olja½ fp tikka masala paste, ca 80 g1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kokosgrädde, 250 ml1 dl vatten1 tsk salt2 msk honungLammköttbullar½ fp koriander, 10 g (stjälkarna)2 msk ströbröd2 msk vatten1 ägg1 tsk spiskummin½ tsk svartpeppar1 fp lammfärs, 500 g1 tsk salt1 msk neutral oljaServering½ fp koriander, 10 g (bladen)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock, bunke, stekpanna och kastrull.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Krämig curry: Hacka lök och dela paprikan i stora bitar. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och fräs löken och paprikan på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt tikka masala paste och fräs i ytterligare 3 min. Sänk värmen något och tillsätt krossade tomater, kokosgrädde, vatten, salt och honung. Låt curryn småkoka underlock medan du fortsätter med nästa steg.4. Lammköttbullar: Hacka korianderstjälkarna (spara bladen till servering). Blanda korianderstjälkarna, ströbröd, vatten, ägg, spiskummin, svartpeppar i bunken. Tillsätt lammfärs och salt och blanda väl. Rulla smeten till 16-20 köttbullar. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek köttbullarna på medelhög värme i ca 6 min tills de är genomstekta. Lägg sedan köttbullarna i pannan med curryn.5. Servera lammköttbullarna i curryn tillsammans med riset och toppa med koriander.