Indiska linsnuggets i tortillabröd med gurkraita
Indiska linsnuggets i tortillabröd med gurkraita
Indiska linsnuggets i tortillabröd med gurkraita

Indiska linsnuggets i tortillabröd med gurkraita

249184691430009
Linsnuggets1 fp morötter, 300 g2 fp röda linser, 760 g1 fp tandoorikryddmix, 35 g1 ägg1 dl ströbröd1 vitlöksklyfta2 msk neutral oljaGurkraita1 fp persilja, 20 g1 minigurka1 fp matyoghurt, 2 dl1 tsk spiskummin½ tsk honung1 krm salt1 krm svartpepparGrönsaker1 paprika1 fp salladsmix, 65 g1 fp tortillabröd, 8 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna och två skålar.2. Linsnuggets: Skala och finriv morötter. Blanda morotsrivet, sköljda röda linser, tandoori-kryddmix, ägg, ströbröd och pressad vitlök i bunken. Låt stå.3. Gurkraita: Grovhacka persilja. Tärna minigurka i 1 cm bitar. Blanda persiljan, hälften av gurkan, matyoghurt, spiskummin, honung, salt och svartpeppar i den ena skålen.4. Grönsaker: Tärna paprika i 1 cm bitar. Blanda paprikan och resten av gurkan med salladsmix i den andra skålen.5. Nuggets forts.: Forma linssmeten till 20 nuggets. Hetta upp pannan med neutral olja och stek nuggetsen på medelhög värme i ca 3 min/sida.6. Fyll tortillabröd med grönsakerna, raitan och linsnuggetsen.