Ingefärskyckling med kokosris och kiwisallad
Ingefärskyckling med kokosris och kiwisallad
Ingefärskyckling med kokosris och kiwisallad

Ingefärskyckling med kokosris och kiwisallad

849894698680002
Kokosris1 fp basmatiris, 150 g 1 fp kokosmjölk, 250 ml½ dl vatten½ tsk saltIngefärskyckling1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk ingefära2 krm salt½ tsk sambal oelek1 fp kycklinglårfilé, ca 350 g Kiwisallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 kiwi1 fp salladsmix, 30 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
19 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och skål. 2. Kokosris: Koka basmatiris, kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Koka under lock i ca 12 min, låt sedan stå i ca 5 min. 3. Ingefärskyckling: Blanda olivolja, kinesisk soja, ingefära, salt och sambal oelek i formen och vänd ner kycklingen. Stek kycklingen mitt i ugnen i ca 20 min. 4. Kiwisallad: Halvera körsbärstomater och skala och tärna kiwi. Blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 5. Skiva upp kycklingen och servera med kokosriset och kiwisalladen.