Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan
Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan
Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan

Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan

649845892540002
1 ½ l vatten½ msk salt1 fp tagliolinipasta , 250 gTomatsås1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 krm cayennepeppar1 fp passerade tomater, 390 g½ tsk salt2 dl vattenKöttbullar1 fp basilika, 20 g2 msk ströbröd1 ägg½ fp parmesan, 25 g2 krm salt2 krm svartpeppar1 fp nötfärs, 300 g½ fp parmesan, 25 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, traktörpanna med lock och en bunke.2. Koka upp vatten och salt i kastrullen till pastan.3. Tomatsås: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja. Stek löken, vitlöken, tomatpuré och cayennepeppar på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt passerade tomater, salt, vatten och låt småkoka medan du fortsätter med nästa steg.4. Köttbullar: Hacka basilika. Blanda ströbröd, ägg, parmesan, basilikan, salt och svartpeppar i bunken. Tillsätt färsen och blanda om och forma 6 köttbullar. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt koka under lock i ca 10 min, vänd på köttbullarna efter halva tiden.5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera köttbullarna i tomatsåsen direkt ur pannan tillsammans med pastan och toppa med resten av parmesanen.