Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan
Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan
Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan

Italienska köttbullar i tomatsås, basilika och parmesan

849445607450007
3 l vatten1 msk salt1 fp capellinipasta, 500 gTomatsås1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 krm cayennepeppar1 fp passerade tomater, 390 g½ tsk salt2 dl vattenKöttbullar1 fp basilika, 20 g2 msk ströbröd1 ägg½ tsk salt½ fp parmesan, 25 g½ tsk svartpeppar1 fp nötfärs, 500 g1 fp ruccola, 65 g½ fp parmesan, 25 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, traktörpanna med lock och en bunke.2. Koka upp vatten och salt till pastan i kastrullen.3. Tomatsås: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja. Stek löken, vitlöken, tomatpuré och cayennepeppar på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt sedan passerade tomater, salt, vatten och låt småkoka medan du fortsätter med nästa steg.4. Köttbullar: Hacka basilika. Blanda ströbröd, ägg, salt, parmesan, basilikan och svartpeppar i bunken. Tillsätt färsen, blanda om och forma till 8 köttbullar. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt koka under lock i ca 10 min, vänd på köttbullarna efter halva tiden.5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera köttbullarna i tomatsåsen direkt ur pannan tillsammans med pastan. Toppa med ruccola och parmesan.