![Janssons frestelse med kapris Janssons frestelse med kapris](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f249065855850007.jpg)
![Janssons frestelse med kapris Janssons frestelse med kapris](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s249065855850007.jpg)
![Janssons frestelse med kapris Janssons frestelse med kapris](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t249065855850007.jpg)
Janssons frestelse med kapris
249065855850007Janssons frestelse med kapris2 gula lökar2 msk smör1 fp potatis, 900 g1 fp vispgrädde, 3 dl1 dl vatten eller mjölk1 burk kapris, 205 g (spara spadet)2 krm svartpeppar3/4 dl ströbröd25 g smör
89 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175° varmluft. Ta fram en stekpanna, en ugnsform 20 x 30 cm och en liten bunke.2. Lök: Skala och skiva löken i tunna skivor. Hetta upp stekpannan med 1 msk smör och stek löken mjuk på medelvärme i ca 5 min.3. Janssons frestelse med kapris: Skala (valfritt) och skär potatis i tunna stavar. Smörj ugnsformen med 1 msk smör och varva potatisen, löken och kapris (spara spadet) i formen. Blanda grädde, vatten/mjölk, spadet från kaprisen och svartpeppar i bunken. Fördela blandningen över potatisen i formen. Strö över ett lager med ströbröd och lägg ut tunna skivor med smör (använd en osthyvel). Grädda mitt i ugnen i ca 45-60 min.4. Låt frestelsen svalna något innan servering!