Janssons frestelse med kapris
Janssons frestelse med kapris
Janssons frestelse med kapris

Janssons frestelse med kapris

249065855850007
Janssons frestelse med kapris2 gula lökar2 msk smör1 fp potatis, 900 g1 fp vispgrädde, 3 dl1 dl vatten eller mjölk1 burk kapris, 205 g (spara spadet)2 krm svartpeppar­3/4 dl ströbröd25 g smör 
89 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175° varmluft. Ta fram en stekpanna, en ugnsform 20 x 30 cm och en liten bunke.2. Lök: Skala och skiva löken i tunna skivor. Hetta upp stekpannan med 1 msk smör och stek löken mjuk på medelvärme i ca 5 min.3. Janssons frestelse med kapris: Skala (valfritt) och skär potatis i tunna stavar. Smörj ugnsformen med 1 msk smör och varva potatisen, löken och kapris (spara spadet) i formen. Blanda grädde, vatten/mjölk, spadet från kaprisen och svartpeppar i bunken. Fördela blandningen över potatisen i formen. Strö över ett lager med ströbröd och lägg ut tunna skivor med smör (använd en osthyvel). Grädda mitt i ugnen i ca 45-60 min.4. Låt frestelsen svalna något innan servering!