Juliga kalkonfärsbullar med rostade rotfrukter och rödbetstz
Juliga kalkonfärsbullar med rostade rotfrukter och rödbetstz
Juliga kalkonfärsbullar med rostade rotfrukter och rödbetstz

Juliga kalkonfärsbullar med rostade rotfrukter och rödbetstz

849565182770004
Rostade rotfrukter1 fp morötter, 300 g1 fp palsternacka, 500 g½ fp förkokta rödbetor, 250 g2 msk neutral olja1 tsk timjan1 tsk saltKalkonfärsbullar2 tsk kryddpeppar (mald)½-1 gul lök (beroende på storlek)1 msjk neutral olja2 msk ströbröd1 ägg1 fp kalkonfärs, 500 g1 tsk salt2 msk smörRödbetstzatziki½ fp förkokta rödbetor, 250 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna, bunke och skål.2. Rostade rotfrukter: Skölj eller skala morötter och palsternacka. Skär i stavar. Klyfta hälften av rödbetorna. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan och salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Kalkonfärsbullar: Mortla kryddpeppar till 2 tsk mald kryddpeppar (Har du ingen mortel, se tips nedan!) Finhacka gul lök. Hetta upp stekpannan med neutral olja och fräs löken på medelvärme i ca 2 min, tills den är mjuk. Blanda sedan löken, ströbröd, mald kryddpeppar och ägg i bunken. Tillsätt kalkonfärs och salt, blanda väl och forma ca 25 köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör i pannan på medelhög värme i ca 8 min.4. Rödbetstzatziki: Tärna resten av rödbetorna till små tärningar. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och salt i skålen.5. Servera kalkonfärsbullarna med de rostade rotfrukterna och rödbetstzatzikin.