Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo

Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo

449764576080004
Rostade rotfrukter:1 fp palsternacka, 500 g1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja½ tsk timjan½ tsk salt1 krm cayennepepparKalkonbiffar1 rödlök1 fp kalkonfärs, ca 500 g¼ fp kapris, 25 g1 tsk timjan1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar1 msk neutral oljaKaprismajonnäs1 ägg1 tsk vitvinsvinäger½ fp kapris, 50 g1 tsk dijonsenap1 krm salt1 ¾ dl neutral oljaSallad:1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, stavmixer, mixerbunke och en skål.2. Rostade rotfrukter: Skölj och skär palsternacka och potatis i stavar och klyftor. Blanda rotfrukterna med neutral olja, timjan, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min.3. Kalkonbiffar: Finhacka rödlök. Blanda hälften av löken, kalkonfärs, avrunnen kapris, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Forma smeten med blöta händer till 8 biffar.4. Kaprismajonnäs: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, avrunnen kapris, dijonsenap, salt och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixer-staven uppåt.5. Biffar forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Sallad: Dela körsbärstomater och blanda med ruccola och resten av löken i skålen.7. Servera biffarna med de rostade rotfrukterna, salladen och såsen.