Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo
Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo

Kalkonbiffar med rostade rotfrukter och kaprismajo

449764576080004
Rostade rotfrukter:1 fp jordärtskockor, 250 g1 fp potatis, 450 g1 fp palsternacka, 300 g2 msk neutral olja½ tsk timjan½ tsk salt1 krm cayennepepparKalkonbiffar:1 rödlök1 fp riven parmesan, 50 g1 fp kalkonfärs, ca 500 g¼ fp kapris, 25 g1 tsk timjan1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar1 msk neutral oljaKaprismajonnäs:1 ägg1 tsk vitvinsvinäger½ fp kapris, 50 g1 tsk dijonsenap1 krm salt1 ¾ dl neutral oljaSallad:1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, stavmixer, mixerbunke och en skål. 2. Rostade rotfrukter: Skölj jordärtskockor. Halvera skockorna och potatis. Skölj och skär palsternacka i 1 cm breda skivor. Blanda rotfrukterna med neutral olja, timjan, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min. 3. Kalkonbiffar: Finhacka rödlök. Blanda hälften av löken, riven parmesan, kalkonfärs, avrunnen kapris, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Forma smeten med blöta händer till 8 biffar. 4. Kaprismajonnäs: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, avrunnen kapris, dijonsenap, salt och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixer-staven uppåt. 5. Biffar forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Sallad: Dela körsbärstomater och blanda med ruccola och resten av löken i skålen. 7. Servera biffarna med de rostade rotfrukterna, salladen och såsen.