Kalkonfärsbiffar med saffransris
Kalkonfärsbiffar med saffransris
Kalkonfärsbiffar med saffransris

Kalkonfärsbiffar med saffransris

649184299930000
Saffransris1 fp basmatiris, 300 g 1 fp saffran, ½ g5 ½ dl vatten2 krm saltRostade grönsaker1 zucchini1 paprika1 rödlök1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKalkonfärsbiffar1 fp kalkonfärs, ca 500 g 1 ägg2 msk ströbröd½ msk spiskummin1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk olivoljaRaita1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm spiskummin2 krm salt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke, stekpanna och en skål. 2. Saffransris: Koka upp vatten, salt och saffran i kastrullen. Tillsätt riset och låt sjuda ca 12 min. 3. Rostade grönsaker: Skär zucchini i mindre bitar och kvarta paprika. Skiva rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och svartpeppar på plåten och stek i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Kalkonfärs: Blanda kalkonfärs, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Hetta upp pannan med olivolja och klicka ut kalkonfärsen till 8 st biffar. Stek på medelhög värme i ca 5 min/sida. 5. Raita: Blanda matyoghurt med spiskummin och salt i skålen. 6. Servera kalkonfärsbiffarna med saffransriset, grönsakerna och raitan.