Kalkonfärsjärpar och oliver i tomatsås
Kalkonfärsjärpar och oliver i tomatsås
Kalkonfärsjärpar och oliver i tomatsås

Kalkonfärsjärpar och oliver i tomatsås

349184809380007
Tomatsås1 fp pastasås basilika, 400 g 1 dl vatten2 krm saltKalkonfärsjärpar1 fp kalkonfärs, ca 500 g1 ägg½ dl ströbröd2 vitlöksklyftor1 msk oregano1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 paprika1 fp oliver, 70 g1 fp quinoa, 250 g Sallad1 fänkål1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsform 20 x 30 cm och skål. 2. Tomatsås: Blanda pastasås basilika, vatten och salt i formen. 3. Kalkonfärsjärpar: Blanda kalkonfärs, ägg, ströbröd, pressade vitlöksklyftor, oregano, salt och svartpeppar i bunken. Forma färsen till 8 järpar och lägg i formen. Skär paprika i mindre bitar. Fördela paprikan och oliver runtom biffarna och stek i mitten av ugnen i 20 min. 4. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Sallad: Skär fänkål tunt och blanda med olivolja och vitvinsvinäger i skålen. 6. Servera kalkonfärsbiffarna med såsen, quinoa och salladen.