Kalkonfilé l'orange med morot, nejlika och gräddsås
Kalkonfilé l'orange med morot, nejlika och gräddsås
Kalkonfilé l'orange med morot, nejlika och gräddsås

Kalkonfilé l'orange med morot, nejlika och gräddsås

849465621360004
1 fp potatis, 900 gApelsinbakade morötter1 fp morötter, 500 g1 apelsin1 msk olivolja1 msk honung1 tsk nejilikaKalkonfilé 1 fp skivad kalkonfilé, ca 450g1 tsk salt ½ tsk svartpeppar1 tsk timjan2 msk smörGräddsås1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 msk kinesisk soja1 msk buljongtärning (alt. 1 tärning)1 msk majsstärkelse
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175° varmluft. Ta fram en kastrull, ugnsform 20 x 30 cm, en liten skål och en stekpanna.2. Koka potatisen i saltat vatten.3. Apelsinbakade morötter: Skala och skär morötter på längden och lägg ut dem i ugnsformen. Finriv skalet och pressa saften från apelsinen i den lilla skålen. Blanda med olivolja, honung och kryddnejlika. Häll ut apelsinblandningen över morötterna och sätt formen mitt i ugnen i ca 25 min (vill ni ha morötterna mjukare så går det bra att baka lite längre).4. Kalkonfilé: Krydda kalkonfiléskivor med salt, svartpeppar och timjan (tips! lägg allt i en bunke och blanda runt). Hetta upp stekpannan med smör och stek skivorna på hög värme i ca 2 min/sida tills de fått en fin gyllenbrun färg och blivit genomstekta. Obs! Spara stekpannan och stekskyn till gräddsåsen.5. Gräddsås: Använd stekpannan från kalkonfilén (blev den bränd så skölj ur). Koka upp matlagningsgrädde, kinesisk soja och buljongpulver (alt tärning) i pannan under omrörning. Ta ut de apelsinbakade morötterna från ugnen och tillsätt den kvarblivna vätskan från formen i såsen. Blanda majsstärkelse med lite kallt vatten i ett glas och tillsätt i pannan under omrörning.6. Servera kalkonfiléskivorna med de bakade morötterna, potatisen och gräddsåsen.