Kalkonfilé med örtsås och basilikarostade tomater
Kalkonfilé med örtsås och basilikarostade tomater
Kalkonfilé med örtsås och basilikarostade tomater

Kalkonfilé med örtsås och basilikarostade tomater

349934358170000
4 port. basmatirisKalkonfilé och basilikarostade tomater1 fp kalkonfilé, ca 600 g2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk timjan1 tsk salt 2 krm svartpepparBasilikaolja1 fp basilika, 20 g1 vitlöksklyfta2 msk olivolja¾ tsk salt ½ tsk svartpeppar1 fp körsbärstomater, 250 gÖrtsås2 dl matyoghurt1 tsk oregano1 krm salt 2 krm svartpepparSallad1 minigurka1 fp salladsmix, 65 g1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar och en salladsskål. 2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Kalkonfilé och basilikarostade tomater: Halvera kalkonfilé på längden. Blanda kalkonen med olivolja, kinesisk soja, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Lägg ut kalkonen på ena halvan av plåten.4. Basilikaolja: Grovhacka basilika. Blanda hälften av basilikan med pressad vitlöksklyfta, olivolja, salt och svartpeppar i skålen. Bred ut oljan på den andra plåthalvan och lägg körsbärstomater ovanpå oljan. Rosta mitt i ugnen i 15–20 min.5. Örtsås: Blanda matyoghurt, resten av basilikan, oregano, salt och svartpeppar i skålen.6. Sallad: Skär minigurka i halvmånar. Blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Skiva upp kalkonen och servera med de rostade tomaterna, riset, salladen och örtsåsen.