Kallrökt lax med dillstuvad potatis och fräsch kålsallad
249365581730005Dillstuvad potatis1 fp potatis, 900 g1 fp mjölk, 3 dl1 msk dijonsenap2 msk majsstärkelse1 tsk salt1 fp dill, 20 gKålsallad1 bit rödkål, 250 g1 äpple1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk honung1 krm salt1 fp kallrökt lax, 300 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor och en liten kastrull samt en salladsskål.2. Koka potatis i saltat vatten tills genomkokt.3. Kålsallad: Finstrimla rödkål. Dela, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt i salladsskålen.4. Dillstuvad potatis: Blanda mjölk, dijonsenap, majsstärkelse och salt i den mindre kastrullen. Koka upp under omrörning tills mjölkblandningen tjocknat. Hacka dill. Låt den färdigkokta potatisen ånga av några minuter. Blanda sedan med mjölkblandningen och dillen i kastrullen.5. Servera den stuvade potatisen med kålsalladen och kallrökt lax.