Kallrökt lax med dillstuvad potatis och fräsch kålsallad
Kallrökt lax med dillstuvad potatis och fräsch kålsallad
Kallrökt lax med dillstuvad potatis och fräsch kålsallad

Kallrökt lax med dillstuvad potatis och fräsch kålsallad

349565070790002
Dillstuvad potatis1 fp potatis, 450 g1 fp mjölk, 3 dl1 msk dijon senap2 msk majsstärkelse1 tsk salt1 fp dill, 20 gKålsallad1 bit rödkål, 250 g1 äpple1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk honung1 krm salt1 fp kallröktlax, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor och en liten kastrull samt en salladsskål.2. Koka potatis i saltat vatten tills genomkokt.3. Kålsallad: Finstrimla rödkål. Dela, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt i salladsskålen.4. Dillstuvad potatis: Blanda mjölk, dijonsenap, majsstärkelse och salt i den mindre kastrullen. Koka upp under omrörning tills mjölkblandningen tjocknat. Hacka dill. Låt den färdigkokta potatisen ånga av några minuter. Blanda sedan med mjölkblandningen och dillen i kastrullen.5. Servera den stuvade potatisen med kålsalladen och kallrökt lax.