Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing
6490747782200092 port. valfritt gryn (gärna quinoa)Rostade morötter1 fp gräslök, 20 g 1 fp morötter, 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm salt1 krm svartpepparSallad 1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp salladsmix, 30 g1 fp kallrökt lax, ca 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. 2. Koka valfritt gryn.3. Rostade morötter: Hacka gräslök. Skala och skär morötter i 2 cm breda bitar och blanda med olivolja, hälften av gräslöken, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Yoghurtdressing: Blanda resten av gräslöken, matyoghurt, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Halvera körsbärstomaterna och blanda med de rostade morötterna, kokta grynen och salladsmix på fatet.6. Skär kallrökt lax i mindre bitar. Toppa salladen med laxen och yoghurtdressingen.