Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing

Kallrökt lax med rostad morotssallad och yoghurtdressing

649074778220009
2 port. valfritt gryn (gärna quinoa)Rostade morötter1 fp gräslök, 20 g 1 fp morötter, 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm salt1 krm svartpepparSallad 1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp salladsmix, 30 g1 fp kallrökt lax, ca 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. 2. Koka valfritt gryn.3. Rostade morötter: Hacka gräslök. Skala och skär morötter i 2 cm breda bitar och blanda med olivolja, hälften av gräslöken, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Yoghurtdressing: Blanda resten av gräslöken, matyoghurt, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Halvera körsbärstomaterna och blanda med de rostade morötterna, kokta grynen och salladsmix på fatet.6. Skär kallrökt lax i mindre bitar. Toppa salladen med laxen och yoghurtdressingen.