Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing

Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing

349074957210008
Rostad potatis1 fp gräslök, 20 g 2 sötpotatisar, ca 500 g 1 fp potatis, 450 g 2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp rädisor, 125 g 1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp ruccola, 65 g 1 fp kallrökt lax, ca 300 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. 2. Rostad potatis: Hacka gräslök. Skala sötpotatis. Skär sötpotatisen i 3 cm breda bitar och halvera potatis. Blanda med olivolja, hälften av gräslöken, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. 3. Yoghurtdressing: Blanda resten av gräslöken, matyoghurt, skalet och saften från citron, salt och svartpeppar i skålen.4. Sallad: Ansa och kvarta rädisor. Halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna och den rostade potatisen med ruccola på fatet.5. Skär kallrökt lax i mindre bitar. Toppa salladen med laxen och yoghurtdressingen.