




Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
349074957210008Rostad potatis1 fp gräslök, 20 g 2 sötpotatisar, ca 500 g 1 fp potatis, 450 g 2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp rädisor, 125 g 1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp ruccola, 65 g 1 fp kallrökt lax, ca 300 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. 2. Rostad potatis: Hacka gräslök. Skala sötpotatis. Skär sötpotatisen i 3 cm breda bitar och halvera potatis. Blanda med olivolja, hälften av gräslöken, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. 3. Yoghurtdressing: Blanda resten av gräslöken, matyoghurt, skalet och saften från citron, salt och svartpeppar i skålen.4. Sallad: Ansa och kvarta rädisor. Halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna och den rostade potatisen med ruccola på fatet.5. Skär kallrökt lax i mindre bitar. Toppa salladen med laxen och yoghurtdressingen.