Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing

Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing

649074778220009
Rostad potatis1 fp gräslök, 20 g 1 sötpotatis, ca 250 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp rädisor, 125 g 1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp ruccola, 65 g1 fp kallrökt lax, ca 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. 2. Rostad potatis: Hacka gräslök. Skala och skär sötpotatis i 2 cm breda bitar och blanda med olivolja, hälften av gräslöken, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 3. Yoghurtdressing: Blanda resten av gräslöken, matyoghurt, skalet och saften från citron, salt och svartpeppar i skålen.4. Sallad: Ansa och kvarta rädisorna. Halvera körsbärstomaterna. Blanda grönsakerna och den rostade potatisen med ruccola på fatet.5. Skär kallrökt lax i mindre bitar. Toppa salladen med laxen och yoghurtdressingen.