


Kallrökt lax med rostad potatissallad och yoghurtdressing
649074778220009Rostad potatis1 fp gräslök, 20 g 1 sötpotatis, ca 250 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl½ citron2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp rädisor, 125 g 1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp ruccola, 65 g1 fp kallrökt lax, ca 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. 2. Rostad potatis: Hacka gräslök. Skala och skär sötpotatis i 2 cm breda bitar och blanda med olivolja, hälften av gräslöken, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 3. Yoghurtdressing: Blanda resten av gräslöken, matyoghurt, skalet och saften från citron, salt och svartpeppar i skålen.4. Sallad: Ansa och kvarta rädisorna. Halvera körsbärstomaterna. Blanda grönsakerna och den rostade potatisen med ruccola på fatet.5. Skär kallrökt lax i mindre bitar. Toppa salladen med laxen och yoghurtdressingen.