Kallrökt laxpasta med parmesan
Kallrökt laxpasta med parmesan
Kallrökt laxpasta med parmesan

Kallrökt laxpasta med parmesan

549934497100009
4 port. pennepasta, ca 85 gram/ portionSallad1 fänkål1 paprika1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm saltPastasås1 fp kallrökt lax, ca 300 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ fp riven parmesan, 25 g1 fp babyspenat, 65 g½ citron2 krm svartpeppar1 krm salt½ fp riven parmesan, 25 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och skål. Ha pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen. Ställ fram alla ingredienser. 2. Pasta: Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Sallad: Finstrimla fänkål och paprika. Blanda grönsakerna med olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 4. Pastasås: Strimla kallrökt lax. Häll av vattnet från pastan och blanda ner laxen, lätt crème fraiche, hälften av den rivna parmesanen, babyspenat, skalet och saften från en halv citron, svartpeppar och salt i kastrullen. Värm upp i 1–2 min. Skär den andra citronhalvan i klyftor. 5. Toppa pastan med resten av den rivna parmesanen och servera med salladen och citronklyftorna vid sidan av.