Kålsallad toppad med apelsin, granatäpple & rostad grönkål
Kålsallad toppad med apelsin, granatäpple & rostad grönkål
Kålsallad toppad med apelsin, granatäpple & rostad grönkål

Kålsallad toppad med apelsin, granatäpple & rostad grönkål

849065953920001
Rostade valnötter och grönkål ½ fp grönkål, 100 g1 msk olivolja½ tsk salt1 fp valnötter, 110 gApelsinvinägrett1 apelsin2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 tsk salt1 krm svartpepparKålsallad1 bit rödkål, 250 g½ fp grönkål, 100 g1 apelsin (fileér)1 granatäpple
99 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 150° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en liten skål, ett fat eller en större salladsskål.2. Rostade valnötter och grönkål: Plocka bladen från hälften av grönkålen och massera bladen med olivolja på plåten. Strö över salt och valnötter och rosta mitt i ugnen ca 10-15 min, så att grönkålen blir härligt krispig, lite som chips.3. Apelsinvinägrett: Pressa saften från en apelsin och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar i den lilla skålen.4. Kålsallad: Finstrimla rödkål och resten av grönkålen. Lägg ut på fatet och massera in apelsinvinägretten. Filea den andra apelsinen och banka ur granatäppelkärnorna (se tips nedan). Garnera sedan salladen med apelsinfiléerna, granatäpplekärnorna, den rostade grönkålen och valnötterna!