Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad
Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad

Kikärts- och jordnötscurry med apelsinsallad

849154778990007
1 fp basmatiris, 300 g Kikärtscurry1 broccoli1 paprika1 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 msk curry1 ½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 250 ml1 dl jordnötssmör crunchy2 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 fp kikärtor, 760 g Sallad morot och apelsin1 apelsin1 fp morötter, 300 g 1 lime 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna med lock och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kikärtscurry: Skär broccoli i mindre bitar och buketter och strimla paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, curry och salt på medelhög värme i 3 min. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, vatten och buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i ca 5 min.4. Sallad: Skala och tärna apelsin. Skala och grovriv morötter. Blanda allt i skålen. Klyfta lime.5. Skölj kikärtor och vänd ner i grytan. Servera grytan med riset, salladen och limeklyftorna.