Kikärtsfritters med fetaost och bulgursallad
Kikärtsfritters med fetaost och bulgursallad
Kikärtsfritters med fetaost och bulgursallad
Kikärtsfritters med fetaost och bulgursallad
Kikärtsfritters med fetaost och bulgursallad

Kikärtsfritters med fetaost och bulgursallad

149394466890009
1 fp bulgur, 250 gKikärtsfritters1 fp kikärtor, 380 g2 ägg1 fp fetaost, 150 g2 tsk majsstärkelse1 vitlöksklyfta1 tsk spiskummin2 krm salt2 krm svartpeppar2 msk olivoljaBulgursallad1 fp morötter, 300 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp salladsmix, 65 g1 citron3 msk olivolja½ tsk saltFärskoströra1 fp färskost, 150 g1 tsk sambal oelek1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, stavmixer, bunke, stekpanna och två skålar. 2. Koka bulgur efter anvisningarna på förpackningen. Låt stå utan lock när det kokat klart.3. Kikärtsfritters: Mixa sköljda kikärtor med ägg till en slät smet i bunken med stavmixern. Smula ner fetaost. Blanda osten, majsstärkelse, pressad vitlök, spiskummin, salt och svartpeppar med kikärtssmeten i bunken. 4. Hetta upp pannan med olivolja och klicka ut smeten till 8 biffar. Stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida. 5. Bulgursallad: Skär morötter i 1 cm tärningar. Halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna, salladsmix, den kokta bulguren, citronskal och saft, olivolja och salt i skålen.6. Färskoströra: Blanda färskost, sambal oelek och salt i skålen. 7. Servera frittersen med bulgursalladen och färskoströran.