Kokospanerad kyckling med sweet chilisås
Kokospanerad kyckling med sweet chilisås
Kokospanerad kyckling med sweet chilisås

Kokospanerad kyckling med sweet chilisås

249374305620005
Kokospanerad kyckling1 ägg1 msk vatten1 ½ dl riven kokos½ tsk salt1 krm cayennepeppar1 fp kycklingfilé, ca 300 g 1 msk neutral olja1 fp basmatiris, 150 g Frästa grönsaker1 broccoli1 fp snackmorötter, 200 g 1 msk neutral olja1 tsk torkad ingefära1 krm salt½ fp sweet chili ingefära, 100 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två tallrikar, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och stekpanna.2. Kokospanerad kyckling: Vispa upp ägg och vatten i ena tallriken. Häll riven kokos, salt och cayennepeppar i den andra tallriken. Skär kycklingfilé i 2 cm breda bitar. Doppa sedan kycklingbitarna först i ägget och sen i kokosflingorna.3. Lägg den panerade kycklingen på plåten, ringla över neutral olja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Frästa grönsaker: Skär broccoli i skivor och snackmorötter i tunna stavar. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna, ingefära och salt på medelhög värme i 5 min. 6. Servera kycklingen med riset, de frästa grönsakerna och sweet chili ingefära.