


Kokospanerad kyckling med sweet chilisås
349374444660008Kokospanerad kyckling1 ägg1 msk vatten3 dl riven kokos1 tsk salt1 krm cayennepeppar1 fp kycklingbitar, ca 550 g 2 msk neutral olja1 fp basmatiris, 300 g Frästa grönsaker1 broccoli1 fp snackmorötter, 200 g 1 röd paprika1 msk neutral olja1 tsk torkad ingefära2 krm salt1 fp sweet chili ingefära, 200 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två tallrikar, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och stekpanna.2. Kokospanerad kyckling: Vispa upp ägg och vatten i ena tallriken. Häll riven kokos, salt och cayennepeppar i den andra tallriken. Doppa sedan kycklingbitarna först i ägget och sen i kokosflingorna.3. Lägg den panerade kycklingen på plåten, ringla över neutral olja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Frästa grönsaker: Skär broccoli i skivor och snackmorötter i tunna stavar. Strimla röd paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna, ingefära och salt på medelhög värme i 5 min. 6. Servera kycklingen med riset, de frästa grönsakerna och sweet chili ingefära.