Kokospanerad kyckling med sweet chilisås
Kokospanerad kyckling med sweet chilisås
Kokospanerad kyckling med sweet chilisås

Kokospanerad kyckling med sweet chilisås

349374444660008
Kokospanerad kyckling1 ägg1 msk vatten3 dl riven kokos1 tsk salt1 krm cayennepeppar1 fp kycklingbitar, ca 550 g 2 msk neutral olja1 fp basmatiris, 300 g Frästa grönsaker1 broccoli1 fp snackmorötter, 200 g 1 röd paprika1 msk neutral olja1 tsk torkad ingefära2 krm salt1 fp sweet chili ingefära, 200 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två tallrikar, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och stekpanna.2. Kokospanerad kyckling: Vispa upp ägg och vatten i ena tallriken. Häll riven kokos, salt och cayennepeppar i den andra tallriken. Doppa sedan kycklingbitarna först i ägget och sen i kokosflingorna.3. Lägg den panerade kycklingen på plåten, ringla över neutral olja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Frästa grönsaker: Skär broccoli i skivor och snackmorötter i tunna stavar. Strimla röd paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna, ingefära och salt på medelhög värme i 5 min. 6. Servera kycklingen med riset, de frästa grönsakerna och sweet chili ingefära.