Kolja med champinjontäcke
Kolja med champinjontäcke
Kolja med champinjontäcke

Kolja med champinjontäcke

449835520390004
1 fp potatis, 450 gChampinjonsås1 fp champinjoner, 250 g 1 gul lök2 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 krm salt1 fp crème fraiche, 2 dl1 msk dijonsenap1 tsk kinesisk soja1 fp koljafilé, ca 300 g1 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp salladsmix, 60 g2 tsk olivolja1 tsk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, stekpanna, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Champinjonsås: Skiva champinjoner och hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs champinjonerna på hög värme i 3 min. Tillsätt löken, pressad vitlök och stek med salt i ytterligare 2 min. Rör ner crème fraiche, dijonsenap, kinesisk soja och koka upp.4. Krydda koljafilé med salt och svartpeppar och lägg i formen. Fördela champinjonsåsen över fisken och stek i mitten av ugnen i ca 12 min.5. Sallad: Bland salladsmix med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Servera fisken med såsen, potatisen och salladen.