Kolja med champinjontäcke
Kolja med champinjontäcke
Kolja med champinjontäcke

Kolja med champinjontäcke

549735291680005
1 fp potatis, 900 gChampinjonsås1 fp champinjoner, 250 g 1 gul lök2 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 fp crème fraiche, 2 dl1 dl vatten1 msk dijonsenap1 tsk kinesisk sojaKoljafilé1 fp koljafilé, ca 600 g2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 paprika1 fp salladsmix mangold, 60 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram kastrull, stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm och en salladsskål.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Champinjonsås: Skiva champinjoner och hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs champinjonerna på hög värme i 3 min. Tillsätt löken, pressad vitlök och stek med salt i ytterligare 2 min. Rör ner crème fraiche, vatten, dijonsenap, kinesisk soja och koka upp.4. Krydda koljafilé med salt och svartpeppar och lägg i formen. Fördela champinjonsåsen över fisken och stek i mitten av ugnen i ca 12 min.5. Sallad: Tärna paprika och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Servera fisken med såsen, potatisen och salladen.