Kolja med syrlig dillgurka
Kolja med syrlig dillgurka
Kolja med syrlig dillgurka

Kolja med syrlig dillgurka

149815607890004
1 fp potatis, 450g Stekt kolja1 fp koljafilé, ca 300 g 1 msk olivolja2 krm timjan2 krm cayennepeppar1 fp babyplommontomater, 200 g  1 krm saltSyrlig dillgurka1 minigurka1 fp dill, 20 g 2 msk vitvinsvinäger1 msk honung2 krm saltSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk timjan2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, såsskål och salladsskål. 2. Koka potatisen i saltat vatten.3. Stekt kolja: Lägg koljafilén i formen och ringla över hälften av olivolja, timjan och cayennepeppar. Fördela tomaterna runtom och ringla över resten av olivoljan och salt. Stek i mitten av ugnen i 10 min. 4. Syrlig dillgurka: Skär gurkan i halvmånar på diagonalen, finhacka dill och blanda med vitvinsvinäger, honung och salt i skålen. 5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, timjan och salt i skålen. 6. Servera fisken med den kokta potatisen, tomaterna, dillgurkan och såsen.