Kolja med syrlig dillgurka
Kolja med syrlig dillgurka
Kolja med syrlig dillgurka

Kolja med syrlig dillgurka

749815030270005
1 fp smått & gott potatis, 900 g Ugnsstekt kolja1 fp koljafilé, ca 600 g 1 msk olivolja1 tsk timjan½ tsk salt½ tsk cayennepeppar1 fp babyplommontomater, 200 g Syrlig dillgurka1 gurka1 fp dill, 20 g 2 msk vitvinsvinäger1 msk honung3 krm saltSås1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk timjan2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, såsskål och salladsskål. 2. Koka potatisen i saltat vatten. 3. Ugnsstekt kolja: Lägg koljafilén i formen och ringla över olivolja, timjan, salt och cayennepeppar och fördela tomaterna runtom. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min. 4. Syrlig dillgurka: Skär gurkan i halvmånar på diagonalen, finhacka dill och blanda med vitvinsvinäger, honung och salt i skålen. 5. Sås: Blanda crème fraiche, timjan och salt i skålen. 6. Servera fisken med den kokta potatisen, tomaterna, dillgurkan och såsen.