Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris

Koljafilé med curryris

149094841240009
Kolja- och rispanna1 fp koljafilé, ca 450 g ½ tsk salt (koljafilé)1 fp morötter, 300 g 1 gul lök1 fp kikärtor, 380 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp basmatiris, 300 g 1 ½ msk curry½ tsk salt (riset)6-7 dl vatten 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärningSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 tsk timjan2 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp salladsmix,  65 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock.2. Kolja- och rispanna: Dela koljafilé i 2 cm stora bitar och krydda med salt. Skölj och slanta morötter, hacka gul lök och skölj kikärtor. Hetta upp pannan med olivolja och fräs morötterna, löken, pressad vitlök, kikärtorna, basmatiris, curry och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt vatten och buljongpulver och sjud under lock i ca 10 min.3. Lägg fisken över rispannan och sjud i ytterligare ca 5 min under lock.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, timjan, salt och svartpeppar i skålen.5. Servera kolja- och rispannan med såsen och salladsmix.