Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris
Koljafilé med curryris

Koljafilé med curryris

749094296330005
Koljafilé- och rispanna1 fp koljafilé, ca 300 g 2 krm salt (sejfilé)1 gul lök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp snackmorötter, 200 g 1 fp blandade bönor, 190 g 1 fp basmatiris, 150 g ¾ msk curry2 krm salt3 ½ dl vatten ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärningSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 tsk timjan2 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp salladsmix,  60 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock.2. Koljafilé- och rispanna: Dela fisken i 2 cm stora bitar och krydda med salt. Hacka gul lök och slanta morötter. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, pressad vitlök, morötter, sköljda blandade bönor, basmatiris, curry och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt vatten och buljongpulver och sjud under lock i ca 10 min.3. Lägg fisken över rispannan och sjud i ytterligare ca 5 min under lock.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, timjan, salt och svartpeppar i skålen.5. Servera kolja- och rispannan med såsen och salladsmix.