Koreanska köttbullar i chilisås
Koreanska köttbullar i chilisås
Koreanska köttbullar i chilisås

Koreanska köttbullar i chilisås

349934736190001
Koreanska köttbullar½ bit ingefära1 vitlöksklyfta1 msk ströbröd1 ägg½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp blandfärs, ca 250 g1 msk neutral olja2 port. valfritt risSallad½ fp kålmix vitkål/morot, 200 g1 msk neutral olja1 tsk vitvinsvinäger½ krm saltSås till köttbullar1 vitlöksklyfta1 dl chilisås½ dl japansk soja¾ dl vatten
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna, tallrik och salladsskål.2. Koreanska köttbullar: Skala och finriv ingefära till 2 msk. Blanda hälften av ingefäran, pressad vitlök, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner blandfärs och blanda väl. Rulla färsen till 8 bollar. 3. Hetta upp pannan med neutral olja och stek köttbullarna runtom i ca 10 min. Lägg över på tallriken. 4. Koka valfritt ris för 2 personer. 5. Sallad: Blanda kålmix vitkål/morot med neutral olja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Sås: Vispa ihop resten av ingefäran, pressad vitlök, chilisås, japansk soja och vatten i samma panna som köttbullarna stektes i. Koka upp under omrörning och lägg ner köttbullarna. Sjud på medelhög värme i ca 3 min. Servera med riset och salladen.