Koreanska köttbullar i chilisås
Koreanska köttbullar i chilisås
Koreanska köttbullar i chilisås

Koreanska köttbullar i chilisås

849934906140001
Koreanska köttbullar1 bit ingefära2 vitlöksklyftor2 msk ströbröd1 ägg1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp blandfärs, ca 500 g1 msk neutral olja1 fp basmatiris, 300 gSallad1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 msk neutrural olja½ msk vitvinsvinäger1 krm saltSås till köttbullar1 vitlöksklyfta1 ½ dl chilisås¾ dl japansk soja¾ dl vatten
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna, tallrik och salladsskål.2. Koreanska köttbullar: Skala och finriv ingefära till 3 msk. Blanda hälften av ingefäran, pressad vitlök, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner blandfärs och blanda väl. Rulla färsen till 16 bollar. 3. Hetta upp pannan med neutral olja och stek köttbullarna runtom i ca 10 min. Lägg över på tallriken. 4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.5. Sallad: Blanda kålmix vitkål/morot med neutral olja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Sås: Vispa ihop resten av ingefäran, pressad vitlök, chilisås, japansk soja och vatten i samma panna som köttbullarna stektes i. Koka upp under omrörning och lägg ner köttbullarna. Sjud på medelhög värme i ca 3 min. Servera med riset och salladen.