Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen

Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen

249254828290001
Potatis och brysselkål1 fp potatis, 450 g 1 fp brysselkål, 400 g 2 msk neutral olja1 tsk timjan1 tsk salt ½ tsk svartpepparKöttfärsbiffar1 fp blandfärs, ca 250 g 1 ägg1 msk dijonsenap½ tsk timjan½ tsk salt1 msk neutral oljaSallad1 äpple1 fp salladsmix, 30 gSås1 fp havregrädde, 2 ½ dl ½ tsk kinesisk soja1 tsk dijonsenap2 krm salt 1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, liten kastrull och serveringsfat.2. Potatis och brysselkål: Klyfta potatis och ansa brysselkål. Blanda potatisen och brysselkålen på plåten med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Köttfärsbiffar: Blanda blandfärs, ägg, dijonsenap, timjan och salt i bunken. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 5 min/sida.4. Sallad: Skär äpple i tunna klyftor och blanda med den rostade brysselkålen och salladsmix på fatet.5. Sås: Vispa ihop havregrädde, kinesisk soja, dijonsenap, salt och svartpeppar i kastrullen. Sjud på låg värme i 3 min.6. Servera biffarna med såsen, den rostade potatisen och salladen.