Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
249254828290001Potatis och brysselkål1 fp potatis, 450 g 1 fp brysselkål, 400 g 2 msk neutral olja1 tsk timjan1 tsk salt ½ tsk svartpepparKöttfärsbiffar1 fp blandfärs, ca 250 g 1 ägg1 msk dijonsenap½ tsk timjan½ tsk salt1 msk neutral oljaSallad1 äpple1 fp salladsmix, 30 gSås1 fp havregrädde, 2 ½ dl ½ tsk kinesisk soja1 tsk dijonsenap2 krm salt 1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, liten kastrull och serveringsfat.2. Potatis och brysselkål: Klyfta potatis och ansa brysselkål. Blanda potatisen och brysselkålen på plåten med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Köttfärsbiffar: Blanda blandfärs, ägg, dijonsenap, timjan och salt i bunken. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 5 min/sida.4. Sallad: Skär äpple i tunna klyftor och blanda med den rostade brysselkålen och salladsmix på fatet.5. Sås: Vispa ihop havregrädde, kinesisk soja, dijonsenap, salt och svartpeppar i kastrullen. Sjud på låg värme i 3 min.6. Servera biffarna med såsen, den rostade potatisen och salladen.