


Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
149154969990008Potatis och brysselkål1 fp potatis, 900 g 1 fp brysselkål, 400 g 2 msk neutral olja1 tsk timjan1 tsk salt ½ tsk svartpepparFärsbiffar1 fp nötfärs, ca 500 g 1 ägg2 msk dijonsenap1 tsk timjan1 tsk salt1 msk neutral oljaSallad1 äpple1 fp salladsmix, 65 gSås1 fp havregrädde, 2 ½ dl 1 ½ dl vatten2 tsk majsstärkelse1 tsk kinesisk soja1 tsk dijonsenap2 krm salt 1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna med lock, bunke, kastrull och serveringsfat. 2. Potatis och brysselkål: Klyfta potatis och ansa brysselkål. Blanda potatisen och brysselkålen med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar på plåten. Stek i mitten av ugnen i 20 min. 3. Färsbiffar: Blanda nötfärs, ägg, dijonsenap, timjan och salt i bunken. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.4. Sallad: Skär äpple i tunna klyftor och blanda med den rostade brysselkålen och salladsmix på fatet.5. Sås: Vispa ihop havregrädde, vatten, majsstärkelse, kinesisk soja, dijonsenap, salt och svartpeppar i kastrullen och sjud på låg värme i 3 min. 6. Servera biffarna med såsen, den rostade potatisen och salladen.