Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen
Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen

Köttfärsbiffar med rostad potatis, brysselkål och äpplen

149154969990008
Potatis och brysselkål1 fp potatis, 900 g 1 fp brysselkål, 400 g 1 msk neutral olja1 tsk timjan1 tsk salt ½ tsk svartpepparFärsbiffar1 fp nötfärs, ca 500 g 1 ägg2 msk dijonsenap1 tsk timjan1 tsk salt1 msk neutral oljaSallad1 äpple1 fp salladsmix, 65 gSås1 fp havregrädde, 2 ½ dl 1 ½ dl vatten2 tsk majsstärkelse1 tsk kinesisk soja1 tsk dijonsenap2 krm salt 1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna med lock, bunke, kastrull och serveringsfat.2. Potatis och brysselkål: Klyfta potatis och ansa brysselkål. Blanda potatisen och brysselkålen med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar på plåten. Stek i mitten av ugnen i 20 min.3. Färsbiffar: Blanda nötfärs, ägg, dijonsenap, timjan och salt i bunken. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.4. Sallad: Skär äpple i tunna klyftor och blanda sen med den rostade brysselkålen och salladsmix på fatet.5. Sås: Vispa ihop havregrädde, vatten, majsstärkelse, kinesisk soja, dijonsenap, salt och svartpeppar i kastrullen och sjud på låg värme i 3 min.6. Servera biffarna med såsen, den rostade potatisen och salladen.