Köttfärsjärpar med rotsellerimos och sallad
Köttfärsjärpar med rotsellerimos och sallad
Köttfärsjärpar med rotsellerimos och sallad

Köttfärsjärpar med rotsellerimos och sallad

349425550000005
Rotsellerimos1 bit rotselleri, ca 650 g1 bakpotatis½ msk salt (i kastrullen)2 dl mjölk2 msk smör½ tsk saltKöttfärsjärpar1 fp nötfärs, ca 500 g1 ägg½ msk timjan1 msk dijonsenap1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk smörSallad1 zucchini1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp rädisor, 125 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull med lock, bunke, stekpanna och skål. 2. Rotsellerimos: Skala och skär rotselleri och bakpotatis i 2 cm breda tärningar och lägg i kastrullen, täck med vatten. Lägg i salt och koka under lock i ca 15 min.3. Köttfärsjärpar: Blanda nötfärs, ägg, timjan, dijonsenap, salt och svartpeppar i bunken. Forma färsen till 8 järpar (med lätt blöta händer).4. Hetta upp pannan med smör och stek järparna på medelvärme runtom i 12–15 min.5. Sallad: Hyvla zucchini. Halvera körsbärstomater. Ansa och kvarta rädisor. Blanda grönsakerna, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 6. Rotsellerimos: Häll av vattnet från rotfrukterna. Mosa dem och vispa ihop med mjölk, smör och salt till ett mos med hjälp av en ballongvisp eller potatisstöt.7. Servera köttfärsjärparna med rotsellerimoset och salladen.