


Köttfärssås med ajvar relish och rostade grönsaker
849564553400005Pasta3 liter vatten1 msk salt 4 port. tagliatelle fullkornRostade grönsaker1 zucchini1 röd paprika1 gul paprika1 rödlök2 msk olivolja½ tsk saltKöttfärssås2 msk olivolja1 fp blandfärs, ca 500 g 2 vitlöksklyftor1 msk oregano1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp ajvar relish, 350 g2 dl vatten 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk honung
0 kr
1. Förbered: Koka upp pastavatten i en kastrull, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna. Sätt ugnen på 225° (varmluft).2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i halvmånar. Skär röd och gul paprika i mindre bitar och klyfta rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja och salt i ugnsformen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Köttfärssås: Hetta upp pannan med olivolja och bryn blandfärsen på hög värme i 5 min. Rör ner pressad vitlök, oregano, salt och svartpeppar i pannan och fräs i ytterligare 2 min.4. Koka tagliatellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.5. Rör ner ajvar relish, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i pannan och sjud på låg värme i 5 min. 6. Blanda den nykokta pastan med köttfärssåsen och toppa med de rostade grönsakerna.