Köttfärssås med ajvar relish och rostade grönsaker
Köttfärssås med ajvar relish och rostade grönsaker
Köttfärssås med ajvar relish och rostade grönsaker

Köttfärssås med ajvar relish och rostade grönsaker

849564553400005
Pasta3 liter vatten1 msk salt 4 port. tagliatelle fullkornRostade grönsaker1 zucchini1 röd paprika1 gul paprika1 rödlök2 msk olivolja½ tsk saltKöttfärssås2 msk olivolja1 fp blandfärs, ca 500 g 2 vitlöksklyftor1 msk oregano1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp ajvar relish, 350 g2 dl vatten 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk honung
0 kr
1. Förbered: Koka upp pastavatten i en kastrull, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna. Sätt ugnen på 225° (varmluft).2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i halvmånar. Skär röd och gul paprika i mindre bitar och klyfta rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja och salt i ugnsformen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Köttfärssås: Hetta upp pannan med olivolja och bryn blandfärsen på hög värme i 5 min. Rör ner pressad vitlök, oregano, salt och svartpeppar i pannan och fräs i ytterligare 2 min.4. Koka tagliatellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.5. Rör ner ajvar relish, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i pannan och sjud på låg värme i 5 min. 6. Blanda den nykokta pastan med köttfärssåsen och toppa med de rostade grönsakerna.