Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé

Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé

549984450420002
1 fp potatis, 450 gKrämig gryta1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g1 fp sejfilé, 300 g1 msk neutral olja1 fp saffran 0.5 g1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl½ tsk salt1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna.2. Koka potatis i saltat vatten i en kastrull.3. Krämig fiskgryta: Skiva lök och kvarta champinjoner. Dela sejfilé i 3 cm bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs löken och champinjonerna på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt saffran och pressad vitlök, fräs i ytterligare 2 min. 4. Krämig fiskgryta forts: Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, salt och buljongpulver (alt. tärning). Låt sjuda under omrörning i ca 5 min. Lägg sedan försiktigt ned fiskbitarna och låt småputtra under lock i ca 5-8 min tills dess att fisken är klar.5. Servera i djupa skålar, lägg några potatisar i botten av skålarna och toppa med fiskgrytan.