Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé

Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé

549984450420002
1 fp potatis, 450 gKrämig gryta1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g1 fp sejfilé, 400 g1 msk neutral olja1 fp saffran 0.5 g1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 fp matlagningsgrädde Laktosfri, 3 dl½ tsk salt1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna.2. Koka potatis i saltat vatten i en kastrull.3. Krämig fiskgryta: Skiva lök och kvarta champinjoner. Dela sejfilé i 3 cm bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs löken och champinjonerna på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt saffran och pressad vitlök, fräs i ytterligare 2 min. 4. Krämig fiskgryta forts: Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, salt och buljongpulver (alt. tärning). Låt sjuda under omrörning i ca 5 min. Lägg sedan försiktigt ned fiskbitarna och låt småputtra under lock i ca 5-8 min tills dess att fisken är klar.5. Servera i djupa skålar, lägg några potatisar i botten av skålarna och toppa med fiskgrytan.