![Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f949985740760003.jpg)
![Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s949985740760003.jpg)
![Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t949985740760003.jpg)
Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker
949985740760003Rostade grönsaker1 zucchini 1 fp morötter, 500 g1 msk olivolja½ tsk salt1 surdegsbaguette, 250 gFisksoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 msk olivolja1 fp matgrädde, 3 dl1 fp passarade tomater, 425 g2 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)2 krm svartpeppar1 fp kolja, ca 450 g½ tsk salt1 fp basilika, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en större kastrull med lock.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i 2 cm bitar. Skala och skiva morötter i 1 cm tjocka sneda skivor. Lägg ut grönsakerna på plåten, tillsätt olivolja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 15-20 min.3. Baka av surdegsbaguette enligt anvisningarna på förpackningen.4. Fisksoppa: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, vitlöken och tomatpuré i ca 2 min på medelhög värme. Häll i matgrädde, passerade tomater och vatten. Tillsätt buljongpulver (alt. tärning), svartpeppar och låt koka i ca 5 min.5. Skär kolja i 3 cm bitar och salta fisken medan soppan kokar. Lägg ner fiskbitarna försiktigt i kastrullen, sätt på lock på och låt småkoka i 3 min, tills fisken är genomkokt. Grovhacka basilika (även stjälkarna) och strö över grytan.6. Servera soppan tillsammans med de rostade grönsakerna och baguetten.