Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker
Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker
Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker

Krämig fisksoppa med tomat, basilika och rostade grönsaker

949985740760003
Rostade grönsaker1 zucchini 1 fp morötter, 500 g1 msk olivolja½ tsk salt1 surdegsbaguette, 250 gFisksoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 msk olivolja1 fp matgrädde, 3 dl1 fp passarade tomater, 425 g2 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)2 krm svartpeppar1 fp kolja, ca 450 g½ tsk salt1 fp basilika, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en större kastrull med lock.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i 2 cm bitar. Skala och skiva morötter i 1 cm tjocka sneda skivor. Lägg ut grönsakerna på plåten, tillsätt olivolja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 15-20 min.3. Baka av surdegsbaguette enligt anvisningarna på förpackningen.4. Fisksoppa: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, vitlöken och tomatpuré i ca 2 min på medelhög värme. Häll i matgrädde, passerade tomater och vatten. Tillsätt buljongpulver (alt. tärning), svartpeppar och låt koka i ca 5 min.5. Skär kolja i 3 cm bitar och salta fisken medan soppan kokar. Lägg ner fiskbitarna försiktigt i kastrullen, sätt på lock på och låt småkoka i 3 min, tills fisken är genomkokt. Grovhacka basilika (även stjälkarna) och strö över grytan.6. Servera soppan tillsammans med de rostade grönsakerna och baguetten.