Krämig gemellinipasta med kyckling och smak av fetaost
Krämig gemellinipasta med kyckling och smak av fetaost
Krämig gemellinipasta med kyckling och smak av fetaost

Krämig gemellinipasta med kyckling och smak av fetaost

149026443250006
1½ l vatten1 msk salt½ fp gemellipasta, 250 gKrämig kyckling1 gul lök1 vitlöksklyfta 2 msk neutral olja1 fp kycklingfilé, ca 300 g1 fp crème fraiche fetaost/soltorkad tomat, 2 dl2 tsk oregano1 tsk dijonsenap1 krm salt1 dl pastavatten1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en salladsskål. Ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka gemellipastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.3. Krämig kyckling: Hacka lök och vitlök. Skär kycklingfilé i bitar ca 2x2 cm. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek kycklingen, löken och vitlöken gyllene på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan smaksatt crème fraiche, oregano och dijonsenap, salt och låt småkoka i ca 5 min.4. Vänd ner pastan och 1 dl av pastavattnet i den krämiga kycklingen och blanda runt. Servera direkt ur pannan med salladsmix vid sidan.