Krämig gemellinipasta med kyckling och smak av fetaost
1499164682600053 l vatten2 msk salt1 fp gemellipasta, 500 gKrämig kyckling1 gul lök1 vitlöksklyfta 2 msk neutral olja1 fp kycklingbitar, ca 550 g1 fp crème fraiche fetaost/soltorkad tomat, 2 dl2 tsk oregano1 tsk dijonsenap1 krm salt1 dl pastavatten1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en salladsskål. Ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka gemellipastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.3. Krämig kyckling: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek kyckling, löken och vitlöken gyllene på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan smaksatt crème fraiche, oregano, dijonsenap, salt och låt småkoka i ca 5 min.4. Vänd ner pastan och 1 dl av pastavattnet i den krämiga kycklingen och blanda runt. Servera direkt ur pannan med salladsmix vid sidan.