Krämig kalkonfärspasta med kålsallad
Krämig kalkonfärspasta med kålsallad
Krämig kalkonfärspasta med kålsallad

Krämig kalkonfärspasta med kålsallad

149984236840007
4 port. valfri pastaKalkonfärssås: 1 gul lök1 msk neutral olja1 fp kalkonfärs, ca 500 g½ fp strimlad vitkål/morot, 200 g1 vitlöksklyfta1 msk curry2 msk tomatpuré½ tsk salt1 fp matlagningsgrädde, 3 dl½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)½ msk vitvinsvinägerSallad:1 paprika½ fp strimlad vitkål/morot, 200 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till pastan. Ställ fram alla ingredienser.2. Kalkonfärssås: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn kalkonfärs på hög värme i 3 min. Tillsätt löken och strimlad vitkål/morot, pressad vitlök, curry, tomatpuré och salt och fräs i ytterligare 2 min. 3. Koka valfri pasta. 4. Rör ner matlagningsgrädde, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och vitvinsvinäger i pannan. Sjud på låg värme i ca 3 min. 5. Sallad: Strimla paprika. Blanda med strimlad vitkål/morot, neutral olja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Vänd ner kalkonfärssåsen med pastan och servera med salladen vid sidan av.