


Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
449354036630003Pasta2 liter vatten½ msk salt2 port. fusillipastaKycklingpanna1 gul lök1 msk olivolja1 fp strimlad kycklingfilé, ca 300 g ½ fp babyspenat, 35 g 1 vitlöksklyfta½ tsk malen kardemumma1 krm salt1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ dl mjölk½ apelsin1 tsk buljongpulver, alt. ¼ tärning½ tsk kinesisk soja2 krm sambal oelekSallad1 fp körsbärstomater, 250 g½ apelsin½ fp babyspenat, 30 g 1 msk olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna, bunke och en skål. 2. Koka vatten och salt i kastrullen. 3. Kycklingpanna: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och bryn strimlad kycklingfilé på hög värme i 2 min runtom. Tillsätt löken, babyspenat, pressade vitlöksklyftor, malen kardemumma, salt och stek i ytterligare 2 min på medelhög värme.4. Koka fusillipasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Blanda lätt crème fraiche, mjölk, skalet och saften från apelsin, buljongpulver (alt. ½ tärning), kinesisk soja och sambal oelek i bunken. Rör ner crème fraicheblandningen i pannan med kycklingen och sjud på låg värme i 5 min. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med saften från en halv apelsin, olivolja, salt och babyspenat i skålen. 7. Servera kycklingpannan med pastan och salladen.