Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma

Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma

449354036630003
Pasta2 liter vatten½ msk salt2 port. fusillipastaKycklingpanna1 gul lök1 msk olivolja1 fp strimlad kycklingfilé, ca 300 g ½ fp babyspenat, 35 g 1 vitlöksklyfta½ tsk malen kardemumma1 krm salt1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ dl mjölk½ apelsin1 tsk buljongpulver, alt. ¼ tärning½ tsk kinesisk soja2 krm sambal oelekSallad1 fp körsbärstomater, 200 g½ apelsin1 msk olivolja2 krm salt½ fp babyspenat, 30 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna, bunke och en skål. Koka upp vatten och salt i kastrullen.2. Kycklingpanna: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och bryn strimlad kycklingfilé på hög värme i 2 min runtom. Tillsätt löken, babyspenat, pressad vitlök, malen kardemumma, salt och stek i ytterligare 2 min på medelhög värme.3. Koka fusillipasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Blanda lätt crème fraiche, mjölk, skalet och saften från en halv apelsin, buljongpulver (alt. ½ tärning), kinesisk soja och sambal oelek i bunken. Rör ner crème fraicheblandningen i pannan med kycklingen och sjud på låg värme i 5 min.5. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med saften från en halv apelsin, olivolja, salt och babyspenat i skålen.6. Servera kycklingpannan med pastan och salladen.