Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma

Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma

249934337160002
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. fusillipastaKycklingpanna1 gul lök1 msk olivolja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g 1 fp babyspenat, 65 g 2 vitlöksklyftor¾ tsk malen kardemumma2 krm salt1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 dl mjölk½ apelsin½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 tsk kinesisk soja½ tsk sambal oelekSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp gemsallad, 200 g 1 röd paprika½ apelsin1 msk olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna, bunke och en skål. 2. Koka vatten och salt i kastrullen. 3. Kycklingpanna: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och bryn strimlad kycklinglårfilé på hög värme i 2 min runtom. Tillsätt löken, babyspenat, pressade vitlöksklyftor, malen kardemumma, salt och stek i ytterligare 2 min på medelhög värme.4. Koka fusillipasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Blanda lätt crème fraiche, mjölk, skalet från en apelsin, saften från en halv apelsin, buljongpulver (alt. ½ tärning), kinesisk soja och sambal oelek i bunken. Rör ner crème fraicheblandningen i pannan med kycklingen och sjud på låg värme i 5 min. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater. Strimla gemsallad. Tärna röd paprika. Blanda saften från en halv apelsin, olivolja och salt i skålen och vänd ner grönsakerna. 7. Servera kycklingpannan med pastan och salladen.