


Krämig kycklingpanna med smak av apelsin och kardemumma
249934337160002Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. fusillipastaKycklingpanna1 gul lök1 msk olivolja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g 1 fp babyspenat, 65 g 2 vitlöksklyftor¾ tsk malen kardemumma2 krm salt1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 dl mjölk½ apelsin½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 tsk kinesisk soja½ tsk sambal oelekSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp gemsallad, 200 g 1 röd paprika½ apelsin1 msk olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna, bunke och en skål. 2. Koka vatten och salt i kastrullen. 3. Kycklingpanna: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och bryn strimlad kycklinglårfilé på hög värme i 2 min runtom. Tillsätt löken, babyspenat, pressade vitlöksklyftor, malen kardemumma, salt och stek i ytterligare 2 min på medelhög värme.4. Koka fusillipasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Blanda lätt crème fraiche, mjölk, skalet från en apelsin, saften från en halv apelsin, buljongpulver (alt. ½ tärning), kinesisk soja och sambal oelek i bunken. Rör ner crème fraicheblandningen i pannan med kycklingen och sjud på låg värme i 5 min. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater. Strimla gemsallad. Tärna röd paprika. Blanda saften från en halv apelsin, olivolja och salt i skålen och vänd ner grönsakerna. 7. Servera kycklingpannan med pastan och salladen.