


Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
949934218290002Kycklingpasta1 gul lök 2 msk olja från soltorkade tomater1 fp soltorkade tomater, 120 g2 fp strimlad kycklingfilé, ca 600 g2 tsk oregano1 tsk salt1 fp crème fraiche fetaost/soltorkad tomat, 2 dl½ dl vatten1 fp babyspenat, 65 gSallad1 minigurka1 fp salladsmix, 150 g1 msk tomatolja½ msk balsamvinäger2 fp färsk fettuccinepasta, 500 g1 fp riven grana padano, 100 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, en kastrull och en salladsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Kycklingpasta: Skiva gul lök i tunna halvmånar. Hetta upp pannan med tomatolja och fräs löken, strimlad kycklingfilé, oregano och salt på medelhög värme i 4 min. 3. Tillsätt de soltorkade tomaterna (utan olja), crème fraiche fetaost/soltorkad tomat, vatten och babyspenat i pannan och låt puttra på medelvärme i 5 min. 4. Sallad: Skär minigurka i tunna halvmånar och blanda med salladsmix, tomatolja och balsamvinäger i skålen. 5. Koka fettuccinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan och rör ner den i kycklingpannan. Toppa kycklingpastan med grana padano och servera tillsammans med salladen.